Coca amb pebrera i tomaca
Quilo i mig de farina de blat.
1 Kilo de tomàquets.
Mig quilo de pebrots.
Dotze grans d’all.
Un decilitre d’oli d’oliva.
Sal.
Preparació:
Es posa farina en un gibrell amb sal, aigua i llevat. Al mateix temps que es pasta se li va afegint oli, sense deixar de pastar. Es deixa reposar. Es ratlla la tomaca i es trosseja la pebrot en parts molt petites. En una paella amb oli d’oliva es fregeixen els tomàquets i els pebrots. Finalment, se li afegeixen els alls tallats a làmines. Sobre una llauna de vora alt, es formen les coques, d’un centímetre de gruix i s’aboca el fregit sobre elles. Es fiquen al forn sobre una hora.
Abans les dones portaven les coques al forn de pa a coure les coques. Aquesta acció es denominava ‘anar a girar’. Les llaunes eren dipositades sobre d’un tauló de fusta, tapades amb un tapet. Per anar al forn les dones, portaven el tauló amb les coques sobre del cap.